Jak Szpak w Polskę, czyli słuchaj bez uprzedzeń. "Dreamer" to udana popowa płyta [RECENZJA]

| Aktualizacja:

Wiem, że wielu osobom w Polsce samo stwierdzenie, że Michał Szpak nagrał dobrą płytę nie przejdzie przez umysł. Szkoda, że przy okazji recenzji muzyki trzeba to napisać, ale… takie mamy czasy i taki mamy klimat. A więc: guzik mnie interesuje czy Michał z kimś sypia i kto to jest. Nie za bardzo dbam o to, czy jego kreacje określane są jako zniewieściałe i kto wzdycha do niego spod sceny. Posłuchałem płyty i momentami byłem mocno zaskoczony. Pozytywnie zaskoczony.

wróć do artykułu
  • ~huhu
    (2018-09-11 19:19)
    Szpok a mina jak nosorozec.
  • ~Eva
    (2018-09-11 19:55)
    huhu Niby człowiek, a rozum masz jak kura
  • ~Neutralna
    (2018-09-11 20:55)
    Panie Marku! Recenzja rzetelna, niestety niektórzy z piszących komentarze muszą obrażać, gdyż sami nie umieją merytorycznie się wypowiedzieć.
  • ~asz
    (2018-09-11 22:29)
    Recenzja dobra, jak dla mnie zbyt letnia i ostrożna:) sądzę, że płyta jest niezwykła. Sweet Cherry, Way to the Stars, Blue Moon2 mają świetną linię melodyczną. Najbardziej mi się podobają, raz Dreamer. Poza tym Michał Szpak ewoluował, bardziej panuje nad głosem, bardziej jest świadom swoich możliwości. Pięknie maluje dźwiękami. Uważam, ze płyta jest niepowtarzalna. Zastanawiałam się nad fenomenem, po prostu większość rodzimych produkcji mnie zwyczajnie nudzi po paru taktach, do odsłuchania na raz. Natomiast Michał przyciąga jak magnes, nie można przestać słuchać. Fenomen.
  • ~ES
    (2018-09-11 22:37)
    Bardzo dobra płyta! Każdy utworek ma to coś że nie można przeskoczyć i ominąć! Polecam każdemu!
  • ~Normalnynormalny
    (2018-09-12 04:19)
    Marcin Cichowski pisze, ze go niby, prywatne zycie Michala go nie interesuje, ale insynuuje " innosc" Michala Szpaka. W pale sie nie miesci co to teraz za czasy w Polsce nastaly, bo nawet niby powazny redaktor to zasciankowy, zdewocialy plotkarz !
  • ~Babunia
    (2018-09-12 04:30)
    No, no, Cichocki potytywnie zaskoczony? Oklepana gadka: pozytywnie zaskoczony! A ja nie , bo sie tego po Michale spodziewalam. Michal jest wspanialy , jako artysta i jako czlowiek. Bardzo go lubie!
  • ~Słuchacz
    (2018-09-12 07:21)
    Płyta rewelacyjna, światowy poziom. Głos uzależniający, jeden z najlepszych w kraju. Miło, że właśnie w tej gazecie tak świetna recenzja płyty, pamiętam artykuł z przed lat "Polska to nie kraj dla Szpaków". Cieszy, że autor dostrzegł i docenił progres jaki ten chłopak poczynił. Ja zawsze widziałem w nim potecjał, nie zawiódł, robi swoje i po swojemu. Brawo !!!
  • ~Zachwycona
    (2018-09-12 10:12)
    Znakomita płyta, urozmaicona muzycznie i aranżacyjnie, chce się jej słuchać na okrągło. Jest tu kilka energetycznych kawałków, a przy Let me dream, można się rozmarzyć. Głos Michała rewelacyjny i o pięknej barwie. Mnie płyta nie zaskoczyła, bo po Szpaku można spodziewać się wyłącznie wysokich lotów zarówno w sferze wokalnej, jak i muzycznej. Dla mnie płyta brzmi jak zagraniczna produkcja.
  • ~BN
    (2018-09-12 20:27)
    Kim jest pan Marcin, piszący min. o nowej płycie Michała ? Jak pan ma pisac o płycie to najlepiej skupić sie na płycie ,a nie na Michale jako osobie, czy fanach. Przede wszystkim widać, że pisze pan o osobie której nie zna. Stylizacje w których Michał sie prezentuje, a które dla pana sa kontrowersyjne to jedynie wizerunek sceniczny (dla mnie nie sa kontrowersyjne, tylko artystyczne, na zachodzie ubierają się bardziej nieszablonowo i nikt sie tego nie czepia). Michał nie pojawia sie w nich na ulicy, tylko przy okazji występów lub udziału w jakichś programach, na codzień chodzi ubrany jak każdy, jeansy, bluzy, podkoszulki, dresy. Wiele osób w tym i pan nie może zrozumieć co to jest wizerunek sceniczny. Co do płyty to nie zauważył pan, że jest tam i rock i pop i jazz i blues. Diament dostał za COYL a napisane jest tak jakby za DPYH, ale życzę mu tego z całego serca.Jest trochę nieścisłości w tym artykule.
  • ~Chh
    (2018-09-13 05:27)
    To na zdjeciu jest na glodzie. Nakarmic.
  • ~ET
    (2018-09-13 19:01)
    Płyta super!!!Wizerunek sceniczny super!!!!

Może zainteresować Cię też: